Σταματήστε να καταναλώνετε νερό!!

Το νερό υπάρχει παντού. Δεν έχει χρώμα, δεν έχει γεύση, δεν έχει μυρωδιά, αλλά παρόλα αυτά όπου υπάρχει, υπάρχει ζωή. Υπάρχει και στον πλανήτη Γη, γι’ αυτό και ονομάζεται και Γαλάζιος πλανήτης. Είναι αλμυρό στις θάλασσες και γλυκό όταν βρίσκεται στα ποτάμια, στις λίμνες και στις πηγές.

mikro_ergastiriΤο «ΝΕΡΟ» αποτελεί μία ιδιαίτερη θεματική ενότητα, όπου τα παιδιά μπορούν να ερευνήσουν, να μελετήσουν και να πειραματιστούν, ανακαλύπτοντας τη σημασία της χρησιμότητάς και προσφοράς του σε όλους τους τομείς. Ως απόρροια των παραπάνω ήταν η επιλογή και η συμμετοχή του σχολείου “Το Μικρό Εργαστήρι” στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα της OMEP “WaterEcoculture”, το οποίο έδωσε τη δυνατότητα στα παιδιά να συμμετάσχουν σε επιτόπια έρευνα για την ανάπτυξη μίας θεματικής ενότητας με θέμα το «Νερό», εφαρμόζοντας τις αρχές διερευνητικής μάθησης.

Στα πλαίσια της υπερκατανάλωσης του νερού και θέλοντας τα παιδιά να ευαισθητοποιήσουν το ευρύτερο περιβάλλον τους, έφτιαξαν ένα σύνθημα: ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΕΤΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΓΙΑΤΙ Η ΓΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΓΚΡΙ ΚΑΙ Η ΖΩΗ ΘΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ, και δημιούργησαν μία αφίσα γράφοντας το σύνθημα και ζωγραφίζοντάς το.

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ

Τ: 2810256652

F: 2810254538

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *