Καλιτσούνια ανεβατά

καλιτσούνια ανεβατά

Υλικά για τη ζύμη

  1/2 φλ. βούτυρο

  1/2 φλ. λάδι

  1 φλ. γάλα

  1 φλ. ζάχαρη

  3 αυγά

  1 φλιτζάνι νερό χλιαρό

  1 φλιτζανάκι κονιάκ

  1 μπέικιν

  3 βανίλιες

  70 γραμμ. φρέσκια μαγιά

   1 κιλό αλεύρι

Υλικά  τη γέμιση

1/2 κιλό μυζήθρα

λίγη ζάχαρη

Υλικά για την επικάλυψη

αυγό

σουσάμι

Εκτέλεση 

Σ’ ένα μπολ χτυπάμε το βούτυρο με το λάδι, μετά ρίχνουμε ζάχαρη, γάλα, αυγά, κονιάκ και την μαγιά με το νερό (την έχουμε διαλύσει καλά μέσα στο νερό) και τέλος το αλεύρι αφού έχουμε ανακατέψει μέσα τις βανίλιες και το μπέικιν.

  • Τ’ αφήνουμε να φουσκώσει καλά η ζύμη 2 έως 3 ώρες.
  • Μετά παίρνουμε λίγη ζύμη και την ανοίγουμε και βάζουμε λίγη μυζήθρα και την κλείνουμε την ζύμη σε σχήμα μπαλάκι.
  • Τα βάζουμε στο ταψί και αφού γεμίσουμε ένα ταψί τα αλείφουμε με αυγό και ρίχνουμε λίγο σουσάμι από πάνω.
  • Τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς.

 

Φωτογραφία:iscreta.gr

πηγή: sintagespareas.gr





Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.