Είμαι διαφορετικός, είμαι ο εαυτός μου!

1οι Αγώνες Αυτισμού (1st Autism Race) / 1οι Παραθαλάσσιοι Αγώνες Δρόμου Δήμου Χερσονήσου (1st Hersonissos Seaside Run)

Η ΜΕΡΙΜΝΗ® σε συνεργασία με το Δήμο Χερσονήσου και την Περιφέρεια Κρήτης είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τη διεξαγωγή λαϊκών αγώνων δρόμου 5 και 10 χιλιομέτρων και αγώνα 1000 μέτρων για παιδιά και οικογένειες που θα διεξαχθούν την Κυριακή 29 Μαρτίου 2015 στη Χερσόνησο Ηρακλείου Κρήτης. Σκοπός του αγώνα είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού για τη διαφορετικότητα και ιδιαίτερα για άτομα με αυτισμό και πραγματοποιείται στα πλαίσια εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό στις 2 Απριλίου. Σκοπός των αθλητικών εκδηλώσεων είναι ακόμα η απόκτηση μιας ξεχωριστής αθλητικής εμπειρίας όχι μόνο για τους δρομείς και τους περιπατητές, αλλά και για κάθε συμμετέχοντα εθελοντή και πολίτη και ναπροωθηθεί το μαζικό δρομικό κίνημα σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες της κοινωνίας με σκοπό τη βελτίωση της υγείας μας. Οι αγώνες θα διεξαχθούν στην ακτογραμμή του Κρητικού Πελάγους, κυριολεκτικά δίπλα στη θάλασσα.


2015_autismrace-logo1
Οι εκδηλώσεις και οι εγγραφές γίνονται στο www.autismrace.gr

Παράλληλα θα μοιράσουμε ενημερωτικό υλικό για τον αυτισμό και σχεδιάζουμε την ακόλουθη σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων:

• Διαγωνισμό ζωγραφικής για παιδιά δημοτικών σχολείων του Δήμου με θέμα τη διαφορετικότητα.
• Δημιουργία του δένδρου διαφορετικότητας, όπου κάθε συμμετέχων αθλητής κι αθλήτρια, θα κολλά ένα κομμάτι puzzle (το σύμβολο διεθνώς του αυτισμού) μετά το τέλος του κάθε αγώνα.
• Διαδραστικό θεατρικό παιχνίδι με θέμα τη διαφορετικότητα (“το ασχημόπαπο”).





Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.