Εξετάζεται νέο σύστημα με 4+1 μαθήματα στις πανελλαδικές

ÐÁÍÅËËÁÄÉÊÅÓ ÅÎÅÔÁÓÅÉÓΝέο σύστημα για τις πανελλαδικές εξετάσεις φέρνει η κυβέρνηση. Θα προβλέπει εξέταση σε τέσσερα μάθημα και ένα πέμπτο μάθημα – μπαλαντέρ που θα διευρύνει τις επιλογές των υποψηφίων στη συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου. Το νέο σύστημα θα ισχύσει στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2016 ενώ αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα εντός της εβδομάδας. Σύμφωνα με το Έθνος, το πλαίσιο του νέου εξεταστικού συστήματος θα γίνουν αλλαγές και στις ώρες διδασκαλίας των μαθημάτων, οι οποίες θα αναπροσαρμοστούν, όσον αφορά τους μαθητές που θα φοιτήσουν στη Γ’ Λυκείου και θα δώσουν για πρώτη φορά πανελλαδικές με το νέο σύστημα.

Όσον αφορά τα μαθήματα – μπαλαντέρ αυτά θα είναι:

Για τις επιστήμες Υγείας το μάθημα-μπαλαντέρ είναι η Βιολογία.

Για τα Παιδαγωγικά Τμήματα τα Μαθηματικά Γενικής Παιδείας

Για τα τμήματα Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών η Φυσική Γενικής Παιδείας

Για τα τμήματα Οικονομικών, Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστημών είναι οι Αρχές Οικονομικής Θεωρίας

Για τα τμήματα Ανθρωπιστικών Επιστημών η Ιστορία Γενικής Παιδείας

Το μάθημα των Στοιχείων Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών θα αποτελέσει κλειδί για τη διεκδίκηση μιας θέσης στις αντίστοιχες σχολές, καθώς και στα τμήματα Ψυχολογίας

Με μάστερ θα ισοδυναμούν τα πτυχία των Πολυτεχνείων

Στο μεταξύ, σύμφωνα με Τα Νέα, το υπ. Παιδείας σχεδιάζει να φέρει διάταξη που θα ορίζει ότι τα πτυχία που χορηγούν τα Πολυτεχνεία, οι Πολυτεχνικές και οι Γεωπονικές Σχολές ύστερα από ενιαίες και αδιάσπαστες πενταετείς σπουδές, θα ισοδυναμούν με μάστερ. Η αναβάθμιση αυτή αποτελούσε πάγιο αίτημα των Πολυτεχνείων και του ΤΕΕ.

Για το θέμα αυτό ο υπουργός Παιδείας, Αριστείδης Μπαλτάς, συναντήθηκε προ ημερών με την αντιπρόεδρο του ΤΕΕ και πρώην αντιπρύτανη του Ε.Μ. Πολυτεχνείου, Τ. Μοροπούλου, η οποία επανέφερε το αίτημα των Πολυτεχνείων της χώρας, να θεσμοθετηθούν αδιάσπαστες πενταετείς σπουδές που θα οδηγούν σε μάστερ πλάι στις διασπασμένες (σε τρία χρόνια για πτυχίο και 1-2 ακόμη για μάστερ) που παρέχουν αγγλοσαξονικές Σχολές Μηχανικών.

Πηγή: tvxs.gr





Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.